Martijn Nieuwenhuizen, senior Frontend Developer bij Grrrr, geeft les aan tweedejaars studenten
Martijn Nieuwenhuizen, senior Frontend Developer bij Grrrr, geeft les aan tweedejaars studenten.

FDND projecten

Studenten werken doorlopend aan projecten voor echte opdrachtgevers. In twee jaar ontwerpen en ontwikkelen studenten een betekenisvolle, robuuste en toegankelijke website.

Wij werken onder andere samen met, Funda, de OBA, Schiphol, De Hallen, Vervoerregio Amsterdam en het Antonie van Leeuwenhoek.

Bekijk de projecten op GitHub

Semesters & sprints

Elk semester werken de studenten in meerdere sprints van 3 weken aan een opdracht voor ee opdrachtgever. In de semester en sprints zit een opbouw van toenemende complexiteit en afnemende sturing. Zo krijgen studenten steeds meer grip op hun eigen ontwikkeling én wordt in de loop van twee jaar een volledige website of web applicatie ontworpen en ontwikkeld.

Semester 1:
Static Web

In het eerste semester ontwerpen en bouwen de studenten statische websites. Hier worden de fundamenten voor het project gelegd met focus op het implementeren van de huisstijl, Toegankelijkheid en de flow van de website.

Semester 1:
Static Web

Semester 2:
Data-Driven Web

In het tweede semester werken de studenten verder aan het project, alleen nu op basis van dynamische data. De studenten leren hoe ze op de server data kunnen ophalen uit een API en dit vervolgens te renderen naar HTML.

Semester 2:
Data-Driven Web

Semester 3:
Workflow, Tooling & Frameworks

In het derde semester leren de studenten werken met frameworks en wordt het project afgerond. De studenten werken toe naar een robuste, schaalbare en overdraagbare website die opgebouwd is uit componenten.

Semester 3:
Workflow, Tooling & Frameworks
Taken en user stories staan in een backlog
Taken en user stories staan in een backlog.

Backlog

Omdat we de voortgang van projecten in een backlog bijhouden op GitHub, kunnen we heel gericht projecten laten aansluiten bij andere programma's van andere opleidingen bij de HvA, bijvoorbeeld bij de Minor Web Design & Development bij CMD Amsterdam.

Bekijk de projecten boards op GitHub Minor Web Design & Development
Sprint review met de opdrachtgever
Sprint review met de opdrachtgever.

Sprint reviews

Elke sprint presenteren de studenten hun werk in een sprint review. Tijdens de review wordt de backlog bekeken en waar nodig aangepast, zodat het duidelijk is waar de volgende sprint aan gewerkt kan worden.

Naast het doorlopend werken aan projecten voor echte opdrachtgevers, werken studenten in sprint 6 en sprint 12 van de opleiding aan een design challenge voor een agency. In drie weken ontwerpen en bouwen de studenten een proof of concept en presenteren dit bij de opdrachtgever.

Het is voor studenten een eerste kennismaking met het werkveld en kans om een kijkje in de keuken van een agency te nemen.